Tagpap med lister

Tømrerarbejde

Hvad er tagpap?

Tagpap er et populært materiale – og med god grund. Materialet er fleksibelt at arbejde med og er derfor muligt at tilpasse til alle tænkelige tagtyper- og konstruktioner. Læs videre, hvis du vil blive klogere på fordelene ved tagpaptag – eller kontakt Dansk Tagkompagni på tlf. 33 22 33 33, og få et skræddersyet tilbud.

Et tag af tagpap består af lange baner af tagpap, som brændes fast på en bræddebeklædning eller plade oven på tagspærene.

Til trods for navnet består tagpap i dag af polyesterfibre, som gør materialet yderst stærkt og holdbart. For at at sikre en højere fleksibilitet har tagpap desuden et lag af bitumen omkring kernen – et bindestof af asfalt og syntetisk gummi med blødere egenskaber.

Kombinationen af polyesterfibre og bitumen gør tagpap til et både slidstærkt og smidigt materiale.

Hvilke tage passer til tagpap?

Netop fordi tagpap er så fleksibelt et materiale, kan det indgå i stort set alle tænkelige arkitektoniske stilarter. I modsætning til andre typer tagmateriale som tegl kan det også anvendes til mere specielle udformninger. Tagpap er derfor også et godt valg, hvis taget på dit hus arkitektonisk skiller sig lidt ud.

Tagpap kan desuden leveres i flere forskellige farver
blandt andet:

 • Grøn
 • Hvid
 • Lys grå
 • Sort
 • Teglrød

Med materialets høje fleksibilitet og mange stilmæssige muligheder er der næsten ingen arkitektoniske eller æstetiske forhindringer for at få lagt et tag med tagpap. Dog kan det betale sig at undersøge lokalplanerne i dit område, da der kan være lokale forbud mod brugen af tagpap.

Paptag med listedæk - ovenfra
tagpap med lister dansk tagkompagni

Bør jeg vælge tagpap med listedækning?

Ønsker du for alvor at tilføje finish til dit tagpaptag, er tagpap med listedækning et stilsikkert valg. Listedækning er en klassisk metode, som man tidligere brugte for at sikre sig mod utætheder ved samlingerne. 

I dag er materialerne i tagpappet og teknikken dog så veludviklede, at tagpap med listedækning ikke er en nødvendighed – men snarere et arkitektonisk tilvalg. I dag vælger de fleste således listedækning som en ekstra arkitektonisk detalje, der kan give taget et æstetisk særpræg i designet og et flottere finish. 

For de trekantede lister udstråler både kvalitet og stil og kan virkelig give bygningen et ansigtsløft – både i forbindelse med nybyggeri og renovering.

 

Hvordan er et tag af pap bygget op?

Et tag af tagpap vil sædvanligvis bestå af to lag – et lag af underpap og et lag af overpap.

 • Underpappet er det lag, der gør taget tæt. Afhængig af tagkonstruktionen sømmes eller brændes underpappet fast på underlaget.
 • Overpappet er tagdækningens øverste lag. Overpappet består af små skifersten, som beskytter taget mod solens stråler og dermed forlænger dets holdbarhed. Dette lag brændes oftest fast.

Foruden de to lag kan du også vælge at få udformet dit tag af tagpap med listedækning. Her placeres listerne ovenpå overpappet – som regel med en afstand på mellem 60 og 100 cm.

paptag liste
Paptag med liste dæk - inden start
Tømrerarbejde
Paptag med listedæk - ovenfra
Paptag med liste dæk - inden start
Hvor lang tid holder tagpap?

Normalt holder et tagpaptag op til 50 år. Levetiden afhænger dog af flere faktorer – blandt andet:

 • Antal lag
 • Underlagets kvalitet
 • Tagets hældning
 • Vedligeholdelse
 • Eventuelt færdsel på taget
 • Kvaliteten af det udførte arbejde

Desuden findes der forskellige typer og kvaliteter af tagpap, og derfor er det en god idé at overveje dine krav til materialet. Skal det for eksempel beklæde et nybygget hus, eller skal det bare holde værktøjet i redskabsskuret tørt?

Har du høje krav til kvaliteten, kan du med fordel vælge en type tagpap, som indeholder SBS-højpolymerbitumen – en gummi/plastrikmasse, som blandes med bitumen. Dermed er du sikret følgende fordele og egenskaber:

 • Højere kvalitet
 • Længere holdbarhed
 • Mere sikkerhed
 • Mere elasticitet – tagpappet følger bevægelserne i underlaget
 • Beskyttelse mod varme – tagpappet bliver siddende selv på de varmeste dage

Foruden materialer kan du med fordel vælge en entreprenør, som giver garanti på det udførte arbejde. Dansk Tagkompagni er en del af Byg Garanti – det er din garanti for tilfredsstillende resultatet og godt håndværk uden sjusk. Vi har også mange års erfaring med solidt tømrerarbejde, der sikrer den bedste tagkonstruktion. 

Ring til os på 33 22 33 33 allerede i dag, hvis du vil høre mere om garantien – og hvad vi kan gøre for dig.

hus med paptag
Må jeg selv lægge et tag med pap?

Lovmæssigt er der ingen forhindringer for, at du selv kaster dig ud i at lægge tagpap. Vi vil dog altid anbefale at vælge en professionel. 

For det første er det ikke uden risiko at brænde tagpappet fast, ligesom det er svært at få banerne af tagpap til at ligge lige på underlaget. 

Desuden er tagpappet tungt at arbejde med. Ikke mindst er tagdækning et teknisk svært arbejde, og et forkert udført arbejde kan betyde, at der trænger fugt ind i husets konstruktion.

Kontakt Dansk Tagkompagni - Professionelt arbejde med garanti

Vil du være sikker på en høj kvalitet og et flot udført arbejde, er du altid velkommen til at kontakte Dansk Tagkompagni ved at bruge kontaktformularen eller ved at ringe på 33 22 33 33.

Vi samler på tilfredse kunder, og med mere end 20 års erfaring i branchen er der ikke det tagprojekt, vi ikke har haft fingrene.

Vi kan klare alt fra tagpap med listedækning til tagstensplader. Desuden rådgiver vi altid med udgangspunkt i dine behov, økonomi og ønsker til udtryk og æstetik. Tag derfor gerne en snak med os, og lad os os hjælpe dig med at finde den helt rette tagløsning.

Vi tager dine ønsker seriøst. Og det er er en selvfølge, at vi leverer en kompromisløs kvalitet – uanset om du blot skal have nyt tag på udehuset, eller om du har gjort dig nogle helt særlige forestillinger om dit kommende tag.

hvidt hus med sort paptag

Kontakt os og få et tilbud

Bemærk: Vi varetager kun opgaver på Sjælland